LIGHTROOM BLOGI-007

Vuosi 2017 alkoi ilman suuria odotuksia, toiveita tai tavotteita. Muistan, miten päätin antaa kaiken vain tapahtua, soljua omalla painollaan. Lupasin pysähtyä enemmän hetkiin, tarttua tilaisuuksiin ja tehdä valintoja, joilla on merkitystä omalle hyvinvoinnille. Edessäni oli vuosi täynnä lukuisia ensimmäisiä kertoja, vapautta ja niin monta seikkailua, etten oikein vieläkään käsitä.

Alkoi ensimmäinen vuoteni yksin seitsemään vuoteen. Rakastin hiljaisuutta ja sitä kaikkea rauhaa ympärillä sekä mielen päällä. Aloitin juomaan kahvia, ostin kuntosalijäsenyyden ja urheilin pitkästä aikaa. Söin enemmän kasvisruokaa, ostin siskon kanssa lennot Amsterdamiin ja olin niin onnellinen.

Päätin hakea Turusta kesätöitä ja pääsin yhteen työhaastatteluun lukuisten eri hakemusten jälkeen. Oli lukuisia eri opiskelijabileitä, joista hauskimpana muistona Pikkulaskiainen. Pidin vihdoin tuparit ja sain töitä. Luin paljon eri tentteihin ja podin tuskaa blogista sekä somesta. Vietin elämäni ensimmäisen opiskelijavapun ja lyötiin lukkoon kesän reissusuunnitelmat.

LIGHTROOM BLOGI-008

Toukokuu alkoi kipeänä vappuviikon jäljiltä, mutten osannut siltikään olla paikallaan. Ensimmäinen vuosi yliopistossa läheni loppuaan, talvi sen sijaan ei tuntunut loppuvan koskaan. Kesäloma alkoi matkalla Amsterdamiin - oli pyöräilyä ympäri kaunista kaupunkia, piknik-hetkiä ja elämästä nauttimista. Aurinko todella lämmitti pitkästä aikaa.

Oli ihana kesä. Niin paljon vapautta, spontaaniutta ja huolettomuutta. Lyhyitä yöunia, pyöräretkiä ja viiniä. Ilta-aurinkoja, päiviä Naantalissa ja päiviä, kun ei tarvinnut tehdä mitään. Yökyläilin paljon siskon luona ja vietettiin yhdessä ihana Ruissi-viikonloppu. Yhtenä viikonloppuna kierrettiin perheen kanssa Saariston Rengastie, toisena taas pakenin kesän sanelemaa hektisyyttä maaseudulle. Täysin odottamatta tuli mahdollisuus päästä syksyllä New Yorkiin, joten ei mennyt kauaa, että oltiin jo ostettu lentoliput.

Elokuussa alkoi toinen vuosi yliopistossa. Sitä ennen vietettiin siskon ja äitin kanssa viikko Etelä-Saksan Alpeilla. Rakastuin siihen, miten paljon luonto pystyi antamaan. Jatkoin edelleen töitä tekstinkäsittelijänä, aloitin joogan ja otettiin ystävän kanssa konkreettinen askel jo alkuvuodesta asti mielessä pyörineisiin reissuhaaveisiin ostamalla lentoliput Hongkongiin.

LIGHTROOM BLOGI-009
Sitten tuli syksy, mun lempivuodenaika. Niin hyvin erilainen syksy.

Syyskuun lopussa lensin ensimmäistä kertaa pois Euroopasta ja rakastuin kaupunkiin, josta olin pystynyt aina vain unelmoimaan. New York oli uskomaton. Tavallaan kaikkea sitä, mitä olin kuvitellutkin, mutta toisaalta niin paljon muuta. Heti seuraavana päivänä matkalta palattua koitti vuosijuhlaviikonloppu, rankka mutta ihana.

Välillä piti muistaa pysähtyä rentoutumaan. Ostin maalaustarvikkeet ja vietin iltoja sotkien värejä paperille. Täytin 22, lopetin työt ja värjäsin elämäni ensimmäistä kertaa hiukset. Juhlia riitti. Lääkisristeily, toogabileet Otaniemessä ja useat, tosin ihan rauhalliset, ystävien kanssa vietetyt pikkujoulut. Marraskuu oli hämmentävän vaikea, mutta opettavainen.

Joulukuussa koitti vuoden viimeinen seikkailu. 2,5 viikon matka Aasiaan. Joulu pois kotoa. Niin hieno ja unohtumaton matka, josta kirjoitan lisää myöhemmin. Nyt en osaa muuta kuin kiittää.


Ihanaa uutta vuotta 2018!

Lähetä kommentti

© Ida-Emilian. Design by FCD.