IMG_1287-2 IMG_1310 IMG_1284 IMG_1311

Ajatuksilla on tapana kestää aina vähän aikaa muodostua. Joskus jopa niinkin kauan, että saattaisi kuvitella olevansa niiden kanssa jo vähän myöhässä, vaikka ne oikeasti syntyvät juuri silloin, kun on niiden aika. Aina on oikea hetki päättää tehdä asioita toisin, oppia uutta, uudistua. Tykkään kuitenkin myös siitä, että vuosi vaihtuu ja tulee tunne, että voi jättää jotakin taakse kehittääkseen taas uutta. Rakastan järjestellä asioita, niin tavallaan kai siksi tykkään myös laittaa elämän vuosien muodossa järjestykseen - on ihanaa, kun jokainen vuosi on tavoitteiden ja tapahtuneiden asioiden osalta erilainen. On myös helpottavaa, että on olemassa mahdollisuus aloittaa alusta - joka hetki oikeastaan. Itselleni uusi vuosi on kuitenkin tällainen. Se uudistumisen tunne ja inspiraation määrä on silloin kaikkein suurimmillaan, vaikka sitä samaa on toki myös silloin, kun kuukaudet, viikot sekä päivät vaihtuvat.

Vuoden ensimmäiset päivät menivät matkustaessa kotiin ja toipuessa mukana tulleesta taudista. En ehtinyt juurikaan ajatella vuoden vaihtumista, eikä edes tuntunut siltä. Pikku hiljaa sitä alkoi kuitenkin heräämään uuteen vuoteen ja uusiin mahdollisuuksiin. Siihen tunteeseen, että voi tavoitella taas lisää omia unelmia sekä keksiä uusia. Suunnitella uusia reissuja, piristyä sitä mukaan kun päivät pitenevät, haaveilla jo keväästä.


En edelleenkään tee lupauksia, koska ne eivät hyödytä ketään. Tarkoituksenani on olla avoin kehitykselle, ei pakottaa mihinkään. Vain niin voi olla armollinen itselleen.


Ensinnäkin: Aion lukea enemmän. En niinkään koulukirjoja (vaikka kuukauden päässä häämöttävä farmakologian kurssin järkälemäinen raamattu sitä tosin vaatiikin), vaan kaikkea muuta. Ennen kaikkea jotain sellaista, joka saa ajattelemaan vielä laajemmin. Latasin yhtenä päivänä sovelluksen, joka kertoo, paljonko vietän aikaa puhelimella päivässä. Tämän myötä toivon kiinnittäväni vielä aikaisempaa enemmän huomiota siihen, etten käytä puhelinta turhaan vain kuluttaakseeni aikaa, jota ei päivässä liioin muutenkaan ole.

Toiseksi: Aion kehittää itseäni vähän kaikilla osa-alueilla. En halua asettaa niinkään mitään konkreettisia tavoitteita, mutta haluan ylipäänsä voida paremmin ja huomata kehitystä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Pyrin löytämään tasapainon urheilun suhteen käymällä salilla ja joogassa, jatkamaan maalaamisen opettelemista sekä ymmärtämään paremmin itseäni ja muita.

Ja vielä kolmanneksi: Aion kokeilla paljon erilaisia, uusia ruokia. Viime vuonna suorastaan vihasin puuhailla keittiössä ja tein viikko toisensa perään samoja ruokia. Tänä vuonna (ja siitä eteenpäin) aion kuitenkin viihtyä keittiössä. Ruoka on niin iso osa elämää (ja syöminen parasta), että mikä muu tekee onnelliseksi, ellei joka aamuinen vastajauhetun kahvin tuoksu, itse tehty ruoka sekä täydelliset avokadot.

Jos jotain opin viime vuodesta, niin etenkin sen, että maanantaista kannattaa tykätä (varsinkin arkena) sekä yksinolosta. Ne kun on molemmat melko väistämättömiä ja arki on kuitenkin se elämä, joka oikeasti merkitsee.

Onneksi joka maanantai on mahdollista päättää, 
että tästä tulee hyvä päivä.

4 kommenttia

  1. Minkä nimisen sovelluksen latasit? Mulla on kans tavoitteena vähentää turhanpäivästä kännykällä oloa ja uskoisin että kun tietää luvut niin se motivoisi vähentämään sitä.. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. QualityTime! Se ainakin näyttää näppärästi sen ajan, mitä on päivässä kännykällä viettänyt + myös sen, kuinka monta kertaa on avannut näytön. Lisäksi pystyy kans seuraamaan sitä, kuinka paljon viettää aikaa missäkin sovelluksessa jne. Ihan hauskaa yrittää viettää mahdollisimman vähän aikaa aina puhelimella! :D

      Poista

© Ida-Emilian. Design by FCD.