IMG_1243

Vuosi sitten mun elämä kääntyi suuntaan, joka on antanut, opettanut ja kasvattanut mua enemmän kuin mitkään aikaisemmin eletyt vuodet yhteensä. Kaiken sen muutoksen myötä myös ajatukset ja käsitys elämästä alkoivat muovautua uudelleen. Siinä oman maailman heittäessä kuperkeikkaa ja viskoessa puolelta toiselle aikaisemmin omaksuttuja tapoja elää oli aika helpottavaa huomata, että kaiken muuttaminen todella oli mahdollista. Ajatukset aina tekoa edeltävästi ovat oikeastaan ainoa este elää juuri sellaista elämää kuin haluaa.

Vuoden aikana olen käynyt läpi kaikki tunteet. Kaikkein tunnerikkain aika oli viime vuoden loppupuolisko, jolloin saatoin aloittaa aamun itkien ja mennä nukkumaan kutkuttavan tunteen kihelmöidessä koko kehossa. Ajatukset hapuilivat sikin sokin mielialan mukaan ja kaikki elämässä tapahtuva oli niin uutta ja jännittävää. Vuoden vaihtuessa tunteet alkoivat pikku hiljaa tasaantumaan, joten ajattelulle aukesi tilaa ihan uudella tavalla.

IMG_1258

Miten mun elämä on sitten muuttunut vuoden aikana? No, aloitetaan siitä että sisäiseltä muutokselta ei voi välttyä, kun päättää pikku hiljaa irtautua aikaisemman elämän rooleista ja ajatusmalleista. Erosin, aloitin opiskelun uusien ihmisten ympäröimänä ja muutin elämäni ensimmäistä kertaa asumaan yksin. Astuin sisälle omaan elämääni, joka on pysynyt vuoden aikana ulkoisesti suhteellisen muuttumattomana mutta kehittynyt paljon ajattelun tasolla.

Varmasti jokaisella on omanlainen käsitys elämästä ja siitä, miten haluaisi sen menevän. Ennen ajattelin tai oikeastaan toivoin sen olevan jonkinlainen jatkumo, jossa päätapahtumat seuraavat toinen toistaan ilman sen suurempia yllätyksiä. Halusin tavallaan uskoa elämän menevän niin, olevan sellainen. Turvallinen. Pelko, epävarmuus ja tunne vapauden rajallisuudesta mahdollistivat ajattelemaan yksinkertaisemmin, luulemaan elämän olevan sitä mitä se on. Oli turvallisempaa pysyä tilanteessa, jossa se suuremmalla todennäköisyydellä olisi kulkenut omien kuvitelmien mukaan. Opiskelupaikan tavoittelu oli elämäni vaikeinta aikaa, mutta sen saavuttaminen avasi silmät kaikille niille mahdollisuuksille, joita en aikaisemmin uskonut olevan. Se, että olin lisäksi kaikkea muuta kuin onnellinen, rohkaisi uskomaan ettei se voinut olla ainoa tapa elää.

IMG_1249

Kun ennen elämä oli jatkuvaa suorittamista, jossa onnellisuutta kohti pyrittiin menestyksellä, materialla ja vain hetken kestävän asian toteuttamisella, on se nykyään täynnä onnellisuutta joka päivä tekemättä mitään, rajattomia mahdollisuuksia, joissa saavutuksilla ja numeroilla ei ole merkitystä sekä hyväksyntää siitä, että ei ole olemassa täydellistä hetkeä tai oikeaa ajankohtaa. Ennen elin lähes aina odottaen ja "sitten, kun" -mentaliteetilla. Nykyään näen jokaisessa päivässä uuden mahdollisuuden, paistoi aurinko tai ei. Hymyilyttää, naurattaa ja itkettää, koska kaikki on hyvin. Niin hyvin.

IMG_1247

Mulle elämä on seikkailu, yksi ainoa mahdollisuus tehdä sitä mitä rakastaa. Me voidaan valita olla niitä, jotka ei usko vapauteen, mahdollisuuksiin tai itseensä. Niitä, joiden mielestä sellainen tapa elää ja ajatella on väärin, naiivia ja vastuutonta. Tai me voidaan elää nauttien jokaisesta päivästä, olla onnellisia joka hetki. Hyväksyen menneisyys, luottaen tulevaisuuteen. Me voidaan olla odottamatta jatkuvasti jotakin ja muistaa, että ei ole olemassa parempaa hetkeä kuin tämä hetki.

Se on se tapa, miten mä elän.

IMG_1240
Kuvat: Josefina

Lähetä kommentti

© Ida-Emilian. Design by FCD.