Oli aika ihanat viis päivää Amsterdamissa. Viikko sitten saavuttiin takaisin sateiseen kotimaahan ja ilmassa oli enemmänkin syksyn kuin kesän tuntua. Oli jotenkin vaikea tajuta, että kesäkuu ja koko kesä olisi vasta edessä päin, kun olimme juuri viettäneet hellepäiviä ihanassa, uudessa kaupungissa.

Amsterdam oli niin kaunis. Suunnistettiin kartan avulla söpöihin aamupalapaikkoihin, juotiin elämämme parasta cappuccinoa sekä vuokrattiin pyörät ja poljettiin ympäri kaupunkia välillä pysähtyen, jotta saisimme hetkistä kaiken irti. Kerran melkein nukahdimme puiden varjoon viettäessämme kiireetöntä kesäpäivää puistossa, jonne olimme asettautuneet monen muun ihmisen tavoin eväiden sekä viltin kanssa. Oli niin huoleton olo, kun ei ollut kiirettä tehdä ja nähdä. Parasta olikin vain mennä fiiliksen mukaan ilman suurempia suunnitelmia - saattoi vaikka päätyä Amsterdamin legendaarisimmalle klubille tai kaukana keskustasta sijaitsevalle kattoterassille sangrioille.

Neljä yötä tuntui aika sopivalta määrältä. Ehdittiin nähdä kaupunkia melko laajasti pyörien ansiosta ja Van Gogh -museossa vierailun lisäksi ei ollut mitään, mitä olisi ollut pakko nähdä. Anne Frankin talo jätettiin suosiolla toiseen kertaan, kun ei oltu tarpeeksi ajoissa ennakkolippujen oston suhteen eikä jonottaminen paikan päällä huvittanut. Pyörättöminä päivinä vain käveltiin ympäriinsä kanaalien vartta pitkin, piipahdettiin pienissä putiikeissa sekä syötiin jäätelöä sillalla pimenevää maisemaa tuijotellen. Ostokset jätimme tarkoituksella lähinnä vikalle päivälle, kun sää oli muuttunut vähän viileämmäksi. Kävimme lähtöpäivänä myös viinilasillisilla Amsterdamin kattojen yllä. Vaikka kaupunki näyttäytyikin ihan erilaisena aikaisempiin päiviin verrattuna ollessaan kovin harmaa, ei sen omaleimainen tunnelma ollut kadonnut mihinkään.

IMG_9201 IMG_9311 IMG_9300 IMG_9292 IMG_9580 IMG_9200 IMG_9560 IMG_9385 IMG_9363 IMG_9195-2 IMG_9208 IMG_9334 IMG_9673 IMG_9682 IMG_9691 IMG_9702 IMG_9723-2 IMG_9272 IMG_9290 IMG_9444 IMG_9801 IMG_9285 IMG_9246 IMG_9566 IMG_9452-3 IMG_9450 IMG_9562 IMG_9377 IMG_9548 IMG_9729

6 kommenttia

 1. Ihanan kuuloinen reissu, mäkin oon pitkään halunnut käydä Amsterdamissa sellaisella lyhyellä lomalla :) Nää kuvat on kans aivan sairaan upeita ja ne oikeen herättää matkakuumeen :D Millä ohjelmalla muokkaat kuvia? Jotenkin niin ihanat värit näissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kaikin puolin tosi onnistunut reissu - tullut opittua jotain aikaisemmista kaupunkilomista, kun juossut pää kolmantena jalkana paikasta toiseen :D Kiitos paljon! :) Muokkaan Lightroomilla ja oon ladannut jotain ilmaispresettejä, joita oon käyttäny näissä kuvissa ja tehnyt sit viel joitain lisäsäätöjä :)

   Poista
 2. Toisella katselukerralla ihastuin tuon tokavikan kuvan tunnelmaan ja väritykseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi et tuli otettuu niin vähän iltakuvia :(

   Poista
 3. Wou mahtavia kuvia ja upea tunnelma näissä! :) Mikä laajakulmaobjektiivi sulla tarkalleen on käytössä? Ja pakko vielä tiedustella jos muistat ton kattoterassin nimeä, näyttää ihanalta. Muutaman kerran oon Amsterdamissa käyny ja ens syksynä olis tarkoitus lähteä sinne vaihtoon, nää kuvat ei yhtään auta omaan malttamattomuuteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mulla on Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM. Kattoterassi on Dakterras NEST ja se oli ihanan rento paikka + superhyvät sangriat :D Voi että, Amsterdam on kyllä ihana ja siellä viihtyis itsekin tolleen pidempään! Ihanaa vaihtoa sulle! :)

   Poista

© down below the surface. Design by FCD.