IMG_6665

oma rauha
Nyt jo melkein neljä kuukautta yksin asuneena voin kertoa, että oma rauha ja hiljaisuus on parasta, mitä tiedän. 

kahvin porina
Kyllä vain - aloitin juomaan kahvia vähän yli viikko takaperin ja sitä onkin tullut keitettyä siitä asti vähintäänkin joka aamu. Niin parasta varsinkin niinä aamuina, kun ei ole kiire mihinkään ja saa vaan istuskella nojatuolissa kahvia juoden.

pehmeät pellavalakanat
Sain joululahjaksi Finlaysonin harmaansävyiset pellavalakanat, jotka tuntuu niin hyvältä paljasta ihoa vasten.

luonto
Hypättiin siskon kanssa viime sunnuntaina bussiin ja suunnattiin kohti Ruissaloa. Vietettiin pari tuntia kävellen määränpäähämme ja takaisin, juoden kahvia kalliolla istuskellen ja valokuvaten. Teki hyvää olla keskellä luonnon rauhaa ja katsella kaunista merimaisemaa. 

auringon lämpö kasvoilla
Ei oltaisi voitu valita sään puolesta parempaa päivää lähteä Ruissaloon, sillä aurinko paistoi ihanasti ja lämmitti ensimmäistä kertaa moniin kuukausiin.

hitaat aamut
Parasta on se, kun koulu alkaa vasta vähän myöhemmin ja herää aamulla kuitenkin jo vähän aikaisemmin, ainakin pari tuntia ennen. Voi vaan rauhassa syödä aamupalaa, kuunnella musiikkia ja pistää vaikka Netflixistä jakson pyörimään. Vaihdoin kotona vähän järjestystä käytännön syistä ja nyt kun nojatuoli on ikkunan edessä paljon keskeisemmällä paikalla kuin aikaisemmin, niin siinä tulee istuskeltua tosi usein. Paras paikka aamulla kaurapuuron ja kahvimukillisen kanssa.

itsetehdyt falafelit
Oon jättänyt punaisen lihan ja kanan syömisen lähes kokonaan pois. En halua olla ehdoton, joten syön niitä, jos ei ole muutakaan tai tekee mieli (harvoinpa tekee). Koulussa siis valitsen lähes aina kasvisvaihtoehdon ja kotonakin syön oikeastaan pelkkää kasvisruokaa. Ideoita tosin saa antaa, koska oon tosi huono keksimään mitään ruokia ja myöskin laiska toteuttamaan... Eilen päätin kuitenkin tehdä falafeleja ja niistä tuli ihan tajuttoman hyviä. For real. En olis uskonut, mut kyllä. Ja oli näin jälkeenpäin sanottuna todellakin sen vaivan arvosta nimimerkillä 2h keittiössä nälissään.

kalenterin sivujen täyttäminen
Ostin opiskelujen alkaessa kunnon paperisen lukuvuosikalenterin, johon oon kirjoittanut kaikkea vähemmän ja enemmän tärkeää. Kunnostauduin sen täyttämisessä varsinkin vuoden vaihtuessa ja tammikuun ekat viikot on näyttänyt olevan ihan tapahtumarikkaita. Tällekin viikolle vielä luvassa mm. elokuvassa käyntiä, yhdet kurssibileet & lauantaibrunssi. 

matkojen suunnittelu
Vuoden vaihtuessa se joka kerta iskee - matkakuume. Rakastan haaveilua, mut parasta on se, kun on oikeasti jotain mitä odottaa, jotain mikä tapahtuu. Päätettiin siskon kanssa jo oikeastaan viime vuoden puolella, että lähdetään kaupunkilomalle toukokuun lopussa, kun molemmilla on sopivasti vapaata. Niinpä selailin yhtenä pakkaspäivänä Finnairin lentotarjouksia, ja melko extempore kohde vaihtui Pariisista Amsterdamiin ja lennot oli ostettu. Voi kevät, oon niin innoissani.

vapaus tehdä, mitä ikinä haluan
Näin yksin asuessa se todella korostuu. On ihanaa, kun voi vaan tulla ja mennä silloin kun huvittaa. Ei tarvitse kysyä lupaa mihinkään tai voi vaan olla koko päivän tekemättä mitään, jos mikään ei innosta. Ei ole pakko tulla yöksi kotiin eikä nousta aamulla sängystä, jos ei jaksa. 

Just nyt en kyllä keksi mitään parempaa.

IMG_6628 IMG_6677 IMG_6661 IMG_6633 IMG_6673 IMG_6655 IMG_6674

2 kommenttia

© down below the surface. Design by FCD.