LIGHTROOM BLOGI-001

Vuosi 2016 alkoi täynnä toivoa tulevasta. En tehnyt lupauksia, mutta toivoin asioiden tapahtuvan. Aloitin pääsykokeisiin lukemisen ja asuin vielä muutaman kuukauden Somerolla ennen kuin muutin Turkuun. Ensimmäisenä iltana poissa kotoa itketti. Aloitin valmennuskurssin ja luin päivästä toiseen. Samalla odotin kesän matkaa, jolle lähteminen oli yksi vuoden parhaista päätöksistä. Tajusin, että onnellisuus oli lähes kokonaan omissa käsissäni, valinnoissa, joita teen. Niinpä tartuin tilaisuuteen ja jätin hakematta kesätöitä viettääkseni koko kesän just niin kuin halusin. Pääsykoe oli ohi ja itkin ainakin tunnin pelkästä onnesta. Lähdin perheen kanssa viikoksi mökille Kainuuseen ja olin samalla sekä onnellinen että onneton. Kaikki ei tuntunut hyvältä.

Kesäkuun puolessa välissä lennettiin siskoni kanssa Italiaan. Kaikki oli hetken hyvin, elämä oli ihanaa. Lentokoneessa matkalla takaisin Suomeen mahassa kouraisi ja kyyneleet tulvivat silmiini. Tulokset olivat tulossa päivänä minä hyvänsä ja pelotti enemmän kuin koskaan. Niillä oli niin paljon merkitystä. Heinäkuun ensimmäisenä sain tietää päässeeni sisään yliopistoon. Se oli yksi elämäni parhaista hetkistä. Vuoden suurin toiveeni oli juuri käynyt toteen.

Elokuussa aloitin hammaslääkiksessä opiskelun. Edessä oli elämäni paras syksy. Tutustuin ihaniin tyyppeihin, join viiniä ehkä vähän liikaakin, tein asioita joita en koskaan ollut tehnyt, juhlin enemmän kuin opiskelin ja nukuin liian vähän. Nautin kaikesta ihan suunnattomasti. Alkusyksy oli kuitenkin henkisesti rankkaa aikaa. Olin kipeä, stressaantunut ja surullinen. Tein elämäni rankimman mutta samalla myös parhaan päätöksen erotessani pitkästä parisuhteesta. Löysin ihanan kämpän ja muutin yksin asumaan. Pelotti niin paljon. Lokakuu oli silti yksi vuoden parhaista kuukausista.

Marras-joulukuussa tuli kiljuttua tivolilaitteessa ja tanssittua Otaniemessä asti, ravattua pikkujouluista toiseen sekä luettua myös vähän enemmän koulujuttuja. Ihastuin. Olin uskomattoman onnellinen ja osasin nauttia elämästä ihan eri tavalla kuin koskaan ennen. Vietin päivän Tallinnassa, matkustin useasti bussilla ja fiilistelin joulua. Tunsin perhosia vatsanpohjassa ja hymyilin yöllä kotiin kävellessäni. Elämä tuntui aika hassulta. Sitten tuli päivät joulun jälkeen. Pitkiä keskusteluita ja kävelyä Aurajoen rannassa. Taivas oli vaaleanpunainen ja kaunis. Reino Nordin lauloi sanoja, joilla on ollut tänä syksynä paljon merkitystä ja me juotiin ystävän kanssa liian monta lasillista proseccoa.

Olin onnellinen siitä, että uskalsin. Annoin kaikkeni, tartuin tilaisuuksiin enkä pelännyt pettyä. Sitä vuosi 2016 oli.

Ja oon tästä kaikesta niin tajuttoman kiitollinen, helpottunut ja onnellinen. Mä luotin itseeni, mä en pelännyt. Mä luotin siihen, että asiat menee lopulta niin kuin niiden kuuluukin mennä. Ja tässä mä oon tällä hetkellä, takana elämäni paras vuosi. Kiitollinen kaikista niistä tyypeistä, joihin tutustuin. Kiitollinen kaikesta, mitä tapahtui.


Olkoon myös vuosi 2017 ikimuistoinen.
Ihanaa uutta vuotta! 

6 kommenttia

 1. Hyvää uutta vuotta, hyvän vuosikatsauksen teit ja sisulla pääsee pitkälle ☺ ♥

  VastaaPoista
 2. Niin upea teksti! Mä toivon niin paljon että tämä mun tuleva vuoteni tulee olemaan vähintään yhtä ihana kuin sun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Roosa! <3 Et uskokaan, miten paljon mä myös toivon sitä sulle. Ansaitset sen ja vielä enemmän <3

   Poista

© down below the surface. Design by FCD.