IMG_0360

Heinäkuu vaihtui eilen elokuuksi, ja kesä alkaa olla ainakin omalta osalta kohta vietetty, vaikka tekisikin varmaan mieli viimeistään marraskuussa nousta aamuisin ilman herätyskelloa, syödä aamupalaa kahdeltatoista ja unohtaa, että on olemassa rutiineja, aikatauluja ja velvollisuuksia.

IMG_0353

Niin. Kesä alkaa olla ihan oikeasti lopuillaan. Ei enää päämäärätöntä haahuilua sinne tänne, päiviä, jolloin aurinko paistaa ja aamulla herätessä tajuat, että voit tehdä ihan mitä tahansa. Vielä tämän viikon aion maata sängyllä keskellä päivää, syödä mitä sattuu ja sanoa tuhat kertaa kiitos. Kesälle, vapaudelle, tälle elämälle.

IMG_0339

Kuinka moni tunnustaa kirjoittavansa ennen kesää listan asioista, jotka kesän aikana tulisi toteutua? Pitäisi tehdä sitä ja tätä, ja koko kesä tuntuu valuvan hukkaan, kun listan asioita ei syystä tai toisesta pääsekään vetämään tussilla yli. Eihän kesän tai koko elämän kuulu olla mitään tajutonta suorittamista, mikä ajaa lopulta vain onnettomaan tilaan, kun tietyt asiat eivät tapahdukaan. Kesästäkin voi nauttia ihan sellaisenaan ja kirjoittaa mieluummin listaa jälkikäteen ihan niistä pienistäkin onnen hetkistä huomatakseen miten paljon kaikkea ihanaa tapahtuikaan.

IMG_0268

Tiedättekö, miten paljon paremmalta tuntuukaan huomata asioiden vain tapahtuvan ja muistikirjan sivujen täyttyvän? Oli kyse sitten vain kesästä tai koko elämästä, ei sivut koskaan lakkaa kokonaan täyttymästä, jos vain ottaa pienetkin asiat huomioon. Ehkä jonain päivänä opit uuden asian, tunnet itsesi paremmaksi ja onnellisemmaksi, aloitat uuden harrastuksen tai pääset elämässäsi haluttuun suuntaan. Ehkä käännät jo huomenna uuden sivun ja aloitat alusta. Ehkä jatkat vielä rivin tai kaksi, ennen kuin uskallat jättää kaiken taaksesi. Ehkä olet vasta puolessa välissä aukeamaa tai vasta ihan alussa. Tai sitten olet siinä missä minäkin - uuden äärellä, kääntelemässä vielä tuntemattomalta tuntuvia, tyhjiä sivuja, joihin palat halusta kirjoittaa.

IMG_0283

Viikon päästä aloitan ihan uuden luvun mun elämässä. Just sen, mistä oon viimeiset pari vuotta haaveillut - opiskelun yliopistossa. Ei enää turhautumista eteenpäin pääsemättömyyden takia tai ahdistusta keväästä, vaan kaikkea ihan uutta ja jännittävää. Välillä on pakko nipistää käsivarresta tajutakseen että se kaikki tapahtuu just nyt. Voi, miten hyvältä tuntuukaan, kun asiat tapahtuvat. Toiset omalla painollaan, toiset sillä kovalla työllä, johon et olis ikinä uskonut pystyväs.

IMG_0334

Joten luotathan itseesi. Päästä hetkeksi irti kaikesta ja tunnustele, miltä tuntuisi olla ilman. Pärjäisitköhän kuitenkin, vaikka hetken epäilitkin. Ei elämä ole valmiiksi suunniteltua tai vääriä valintoja. Mitä iloa olisi hypätä tuntemattomaan, jos tietäisit, miten lopussa kuitenkin kävisi?

IMG_0273

On vain kirja täynnä tyhjiä sivuja.

6 kommenttia

 1. Ihanaa tekstiä, sulle on kyllä suotu kirjottamisen taito! Niimpä, miks aina kesälle tehdään niitä to do- ja summer bucket listoja? Meillähän on kaikki muutkin vuodenajat käytettävissä. Ja muuten kiiitos, hirmu rohkaisevia sanoja näin abivuotta aloittelevalle, jolla on ehkä pieni varovainen aavistus siitä, minne haluaisi hakea. Mutta kun takaraivossa paukuttaa se "sinne on niin vaikea päästä" ajatus...

  ps Ah, toi viimenen lause. Ihana! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos <3 No niinpä, vaikka kyllähän kesällä on enemmän ehkä mahiksia tehä kaikkea, mut silti tyhmää ottaa siitä jotenkin niin kovat paineet ja just tää että "nyt teen tästä kesästä parhaimman" jne :-D Onhan kesä aika ihanaa aikaa ja itekin menee sillon paikasta toiseen, koska se aika on niin lyhyt, mut yhtälailla tykkään myös syksystä ja keväästä, muttei niistä kukaan ota mitään stressiä tai tee bucket listoja..

   Älä ikinä luovu unelmista sen takia, että jonnekin olis vaikeeta päästä, koska tilastot on lopulta melko harhaanjohtavia. (esim. jos sisäänpääsyprosentti on vaikka n.10% ja hakijoita tositosi paljon kuten lääkiksessä, niin suurin osa niistä hakijoista luultavasti vaan kokeilee onneaan, eikä oo tehnyt sen pääsykokeen eteen välttämättä mitään. Jos otettais prosenttiosuus siitä määrästä, jotka on oikeesti tehnyt töitä sen eteen, se olis jo huomattavasti suurempi.) Kannattaa aina edes yrittää, ettei tarvi katua myöhemmin, ja tietty muistaa tehdä töitä sen paikan eteen, koska kyllä niihin vaikeempiikin paikkoihin on mahdollisuus päästä! Pitää vaan ihan toden teolla uskoo itseensä :-) Tsemppiä abivuoteen ja tuleviin päätöksiin! <3

   Poista
 2. tää teksti on just niinku mulle suunnattu. kiitos rohkaisusta ja muuten, sä hallitset kirjottamisen täydellisesti!

  VastaaPoista

© Ida-Emilian. Design by FCD.