IMG_8981 IMG_9149 IMG_9002 IMG_9122 IMG_8985 IMG_9187 IMG_9205 IMG_9200IMG_9226 IMG_9203 IMG_9198 IMG_9172 IMG_9184 IMG_9162 IMG_9152 IMG_9147 IMG_9137 IMG_9142 IMG_9125 IMG_9063 IMG_9123 IMG_9068 IMG_9105 IMG_9045

Nahkamarketteja, gelatoa ja auringonlaskuja - sitä kaikkea Firenze meille oli ja toki myös vähän enemmän. Vietimme Toscanassa sijaitsevassa kaupungissa pari helteistä päivää ihan vaan kierrellen. Käveltiin ympäriinsä ilman päämäärää, noustiin molempina iltoina Piazzale Michelangelon aukiolle seuraamaan muiden ihmisten tavoin auringonlaskua, syötiin hyvää ruokaa ja ehkä parasta jäätelöä mitä Italiasta on saanut, kierreltiin nahkakaupoissa ja hitusen ahdistavalla nahkatorilla, istuttiin kahviloissa ja syötiin ihanat smoothiebowlit aamupalaksi, väisteltiin autoja sekä skoottereita ja nautiskeltiin auringosta.

Kolme vinkkiä Firenzeen:

- Syö gelatoa näissä paikoissa: Gelateria dei Neri, Gelateria Santa Trinita ja Gelateria La Carraia. Kaikissa ihan huippuhyvät jätskit!

- Kapua Michelangelon kukkulalle eväiden kanssa illalla ihastelemaan auringonlaskua ja vietä siellä aikaa pimeyteen asti fiilistellen tunnelmaa muiden ihmisten keskellä rappusilla istuskellen.

- Kiertele nahkatoreilla (vaikka ne vähän ahdistavia ovatkin) ja muista tinkiä. Osta edes joku laadukkaasta italialaisesta nahkasta tehty tuote ja varaudu isolla matkalaukulla, jos haluat haalia mukaasi kasan ihania laukkuja - halvalla! Epätoivoinen myyjä olisi myynyt mulle 40 eurolla nahkalaukun, joka maksaa "merkittömänä" täällä Suomessa vähintään 100e ja samanmalliset merkkilaukut taas monia satoja euroja. Ehkä hitusen harmittaa, mutta minkäs teet, kun oot liikkeellä vaan käsimatkatavaran kanssa. Mukaan lähti kuitenkin pieni nahkapussukka, mihin mahtuu kätevästi passi, kortit ja käteiset sekä tarvittaessa myös puhelin.

Firenzessä riittää kivannäköisiä kahviloita sekä ravintoloita, kaupunki itsessään on kaunis ja näköalat kukkulalta upeat, shoppailumahdollisuudetkin on hyvät ja ruoka edullista sekä herkullista. Junamatkat kesti sekä Venetsiasta Firenzeen että Firenzestä Roomaan alle kaksi tuntia, joten tässä kohtaa asunnosta toiseen vaihtaminen ei tuntunut enää niin raskaalta. Pari päivää riitti meille täällä Toscanan pääkaupungissa mainiosti ja suunnattiin loman vikoiksi päiviksi pitkään haaveissa olleeseen Roomaan, josta lisää myöhemmin!

6 kommenttia

  1. Niin paljon sydänsilmiä !

    VastaaPoista
  2. Löysin just sun blogin ja ehin jo selailemaan vaikka kuin pitkälle! Aivan ihana, sait ittellees ehdottomasti hyvin vakituisen lukijan :Dd Ja sä sait mulle aikaseks matkakuumeen..

    http://thatsentirelyoriginal.blogspot.fi

    VastaaPoista

© Ida-Emilian. Design by FCD.