IMG_4856 IMG_4903 IMG_4868 IMG_4934

Mä aloitin toinen päivä lukemaan pääsykokeisiin. Kaivoin fysiikan, kemian ja bilsan kirjat esille ja aloitin tällä kertaa sieltä kaikkein vaikeimmasta päästä. Aika menee kyllä ihan hullun nopeasti, sillä koko homma tuntui niin tutulta - vastahan mä niitä kirjoja luin, eikä siitä toden totta ookaan aikaa kuin vähän yli puoli vuotta. Ensimmäinen kirja yhteensä kahdeksastatoista kirjasta alkaa olla pian luettu sekä laskettu, ja asiat tuntuu ehkä taas vähän ymmärrettävämmiltä kuin viimeksi. Mutta onhan tää hullun hommaa, huh..

Oon menossa tänä keväänä uusimaan fysiikan ja kemian, kun vois olla mahikset sinne ihan kaikkein parhaimpaankin arvosanaan ja näin saisin monen monta alkupistettä enemmän. Olisin varmaan uusinut jo viime keväänä ainakin yhden aineen, jos olisin tiennyt vähän aikaisemmin kuin tammikuussa, minne aion hakea. No, tänä keväänä tulee ainakin otettua ns. kaikki keinot käyttöön. Kirjoitukset rytmittää kivasti lukemista, kun pitää olla fysiikka ja kemia siihen mennessä täysin hallinnassa. Sitten onkin muutto Turkuun ja viimeiset pari kuukautta valmennuskurssilla käyntiä. Vaikka tälle keväälle ei ole luvassa minkäänlaista irtautumista lukemisesta, niin kuin viime keväänä ihana Lontoon matka, niin jo pelkästään se, että on tiedossa päivämääriä ja elämän muutosta, tekee tästä keväästä paljon helpommin kohdattavan eikä lainkaan niin puuduttavan.

Viime tammikuussa tein monena päivänä viikossa töitä ja luin lähes kaiken sen ajan, kun en ollut töissä. Sain töistä vapaata kokonaan vasta huhtikuussa, jolloin pystyin vihdoin keskittämään koko energiani lukemiselle. Nyt on niin ihanaa, kun ei tarvitse stressata mistään muusta, vaan saa vain herätä aamulla lukemaan ja käydä välillä urheilemassa tai ulkoilemassa. Kyllähän se vähän kirpaisee, ettei tilille tulekaan enää joka kuukausi ylimääräistä rahaa varsinkaan nyt, kun sitä alkaa pian ihan oikeasti tarvitsemaan. Valmennuskurssi, muutto Turkuun ja uuden läppärin osto kesällä tyhjentää tiliä nimittäin ihan kivasti. Opiskelemaan pääsy on mulle kuitenkin nyt se ykkösasia ja töiden lopettamisen suhteen vaan oli tehtävä päätös, joka oli kyllä paras päätös vähään aikaan. Tänä keväänä keskityn ihan täysillä lukemiseen ja koitan nauttia siinä samalla esim. valmiista aamupalasta, kevään ensimmäisistä auringonsäteistä ja viimeisistä päivistä kotona.

10 kommenttia

 1. Itse kirjoitin bilsan ja kemian syksyllä todella hyvin tuloksin, ja nyt olisi vuorossa fysiikka ja matikka keväällä. Kaikki motivaatio ja jaksaminen katosi kuitenkin noitten syksyn kirjoitusten jälkeen, ja tuntuu et oon ihan kamalassa pulassa näiden kahden aineen kanssa, kun muutenkin ne on ne mulle vaikeammat.
  Minne aijot hakea opiskelemaan ? Itselläni tähtäimenä eläinlääkis vuoden päästä, kun lukio on ensin 3,5 vuodessa (toivottavasti) suoritettu loppuun. Jos sulla on yhtään mitään vinkkejä varsinkin fysiikan lukemiseen, niin olisi ihana kuulla ! Ongelma ei niinkään välttämättä ole se, ettenkö lopulta asioita tajuaisi, mutta vaikeaan ja vähemmän mielenkiintoiseen aineeseen on vaikeampi löytää se motivaatio opiskella. Pitäisi jotenki saada tehtyä siitä lukemisesta vaivattomampaa.. :-D
  Tulipa näköjään purettua omia ajatuksia postauksesi kommenttikenttään, mutta no, menköön. Hirveän monet ei kuitenkaan näitä samoja aineita kirjoita ja on tosiaan aina kiva kuulla, miten muut valmistautuvat aineiden kirjoituksiin / pääsykokeisiin !

  VastaaPoista
 2. Fysiikka on ollut mulle kans aina noista kolmesta se vaikein aine. Hirveästi sisäistettävää asiaa ja asioiden yhdistämistä toisiinsa. Oikeestaan vasta viime keväänä pääsykokeisiin lukiessa aloin päästä kunnolla fysiikkaan sisälle ja ymmärtämään niitä asioita. Nauratti ihan, kuinka heikolla osaamisella ja asioiden ymmärtämisellä olin fysiikan yo-kirjotuksissa.

  Aion hakea tosiaan nyt toista kertaa hammaslääkikseen, eli samoja kirjoja lueskelen kuin viime keväänäkin. Vähän puuduttavaa, joo, mut kerta toisensa jälkeen asiat on kuitenkin helpommin ymmärrettävissä ja tuntuu tutuilta. Mulla ei oo ehkä mitään erityisen hyviä vinkkejä tohon lukemiseen. Oon huono tekemään lukusuunnitelmia, kun ne ei koskaan pidä, joten mun tyyli on vaan, että kirja kerrallaan asiat ymmärtäen ja osaten. Fysiikan yo-kirjotuksiin valmistautuminen oli ihan surkeeta - hyvä jos tein pari aikasempaa koetta ja luin kirjat. Nyt pääsykokeisiin valmistautuessa lasken kaikki kirjojen tehtävät, teen muistiinpanoja/ajatuskarttoja!! yhdistäen asioita toisiinsa ja lasken vielä lopuksi vanhoja yo-kokeita sekä pääsykokeita. Mulla on vaan niin suuri tahto päästä opiskelemaan, joten kai se motivaatio tulee sieltä. Kun saa vaan alotettua, niin ei malttaisi edes lopettaa ;D kiva että jätit kommenttia! :)

  VastaaPoista
 3. Paljon tsemppiä luku-urakkaan! :) Muistan itse, että pääsykoekevät oli ihan hirveä ja välillä piti tarttua kirjaan vaikka oikeasti olisi tehnyt mieli itkeä tai heittää kirjat roskiin. Välillä tuntui, ettei mulla ole mitään muuta elämää kuin pääsykokeeseen valmistautuminen. Kuitenkin se kaikki on sen arvoista nyt kun myöhemmin ajattelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :-) joo mäkin ajattelin keskittyä nyt ihan vaan lukemiseen, koska ei 5kk oo loppupeleissä paljon elämästä pois.. Kunhan vaan pääsee sinne tavoitteeseen eikä tarvii enää tuhlata enempää keväitä pääsykoeurakkaan..!

   Poista
 4. Mulla on kävi ihan samoin, että vasta pääsykokeisiin lukeissa alkoi oikeasti ymmärtämään sitä fysiikkaa ja nauratti miten yo-kokeissa olikin ollut oikeasti ihan pihalla :D Olen siis hakenut kahdesti jo yleiselle lääkikseen ja kolmas kerta on sinnikkäästi menossa vielä tänä vuonna :) Tsemppiä sulle tosi paljon <3

  http://rosalias-inspirations.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, nää kirjat on tullutkin luettua jo niin monta kertaa läpi, et oliskin kumma ellei olis mennyt jo jotain päähän, haha :-D kiitos tsempeistä ja sinne kans! <3

   Poista
 5. Mullakin olisi tänä keväänä tiedossa kouluun hakemista ja pääsykokeita tämän yhden välivuoden jälkeen:) Ihan sairaasti tsemppiä lukemiseen, kyllä ne hyvät tulokset sitten palkitsee ja on kaiken sen panostamisen arvoista! Ihanaa vuotta 2016 sulle ❤

  http://suvimyllymaki.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta!! Kiitos paljon ja tsemppiä sullekin pääsykokeiden kanssa! :>

   Poista
 6. Ihania kuvia tässä postauksessa ja muutenkin sun blogissa, mitä nyt pikkuisen selailin! :) Aivan ihanalta vaikuttaa sun blogi, joten liityimpä lukijaksi!

  Ja mulla on kanssa pääsykokeisiin lukemista edessä tänä keväänä, sekä kolmet kirjoitukset, että luettavaa riittää täälläkin :D

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii paljon kiitoksia ja tervetuloa! :-)
   Nonni siinä on hommaa sullakin, paljon tsemppiä kirjotuksiin sekä pääsykokeisiin :>

   Poista

© down below the surface. Design by FCD.