Eletään jo elokuuta ja mä oon vasta puolessa välissä näiden Ranskakertomusteni kanssa. Huups. Heinäkuu meni vaan niin nopeesti, ettei koneella istumiselle jäänyt juurikaan aikaa. Jostain syystä mulla ei oo edes ollut sellaista palavaa halua esitellä näitä kuvia täällä, ja ehkä siitä syystä ne onkin lojunut jo hyvän tovin luonnoksissa. Sain kyllä reissulta mielestäni ihan kivoja kuvia, mutta jotenkin, en tiiä. Ei ne vaan tunnu niin erikoisilta. Haluun jokatapauksessa jakaa ne parhaimmat täällä ja kertoa vielä lisää meidän matkasta, toisesta viikosta Ranskan Rivieralla.

IMG_9854 IMG_9697 IMG_9691 IMG_9849 IMG_9720 IMG_9710

Meillä oli vuokrattuna asunto toisen viikon ajalle pienestä kylästä nimeltä Villefranche-Sur-Mer, joka sijaitsee ihan Nizzan vieressä, lyhyen bussi- tai junamatkan päässä. Yhtenä päivänä meidän oli tarkoitus tehdä päiväretki Ezeen, historialliseen kylään, joka on rakennettu 500 metrin korkeuteen. Villefranchesta pääsi junalla Ezen juna-asemalle, joka tosin sijaitsi ihan alhaalla, joten kylään halutessa piti jatkaa matkaa vielä bussilla.

Kuten yleensäkin uusissa paikoissa, käveltiin vaan ympäriinsä pitkin sokkeloisia kujia. Kylä oli kaunis, mutta kaikki tuntui olevan laitettu niin viimeisen päälle, että vaikka paikka tuntuikin vanhalta ja historialliselta niin silti siitä puuttui sellainen tietynlainen tunnelma. Pieniä putiikkeja oli runsaasti ja turistejakin jonkun verran - oltiin kuitenkin liikkellä sen verran myöhään, että päivemmällä niitä onkin varmasti enemmän ainakin bussijonoista päätellen..

IMG_9836 IMG_9834 IMG_9811 IMG_9796 IMG_9816 IMG_9791 IMG_9779 IMG_9737 IMG_9755 IMG_9750 IMG_9758 IMG_9741

Löysimme viimein hetken harhailtuamme portille, josta pääsi sisään kaktuspuutarhaan, Jardin Exotiqueen. Sisäänpääsyn hinnalla (6e/hlö) pääsikin sitten ihastelemaan kylän ainoaa merinäköalaa sekä varmasti satoja erilaisia kaktuslajeja. Alue itsessään olikin lopulta melko pieni eikä kokonaisuudessaan ehkä ihan hintansa veroinen. Mutta olihan tuolla kaunista, vaikka mieluummin tuijottelen merta maanpinnan tasolta ja ilmaiseksi. Käymisen arvoinen paikka kuitenkin.

Meidän vierailu Ezen kylässä ei kuitenkaan mennyt ihan odotetusti. Tarkoitus oli tehdä visiitti kokonaisuudessaan muutamassa tunnissa, mutta odotimme takaisin juna-asemalle kulkevaa viimeistä bussia jo pelkästään puolitoistatuntia. Eihän se bussi tietenkään ollut edes tulossa, joten ainoa vaihtoehto oli hypätä tien toiselta puolelta Nizzaan menevään bussiin. Päädyttiin täysin tuntemattomaan paikkaan keskellä Nizzaa ja harhailtiin hetki ennen kuin löysimme itsemme raitiovaunusta, jolla pääsimme Nizzan rautatieasemalle. Sitten ostimme liput ranskankielisestä automaatista junaan ja toivoimme, että se pysähtyy Villefranchessa. Meidän visiitti kylään kukkulan päälle venyikin vähän odotettua myöhemmäksi, mutta päästiin kuitenkin turvallisesti perille asunnollemme. Ja kyllähän koko juttu huvitti ainakin heti seuraavana aamuna. Jos Ezeen haluaa, niin menkää sinne ehdottomasti Nizzasta bussilla älkääkä jättäkö menoa kovin myöhään! Visiittinne voi näin olla vähän miellyttävämpi ;D

IMG_9858

Lähetä kommentti

© Ida-Emilian. Design by FCD.