Mulla on ollut jo pidemmän aikaa sellainen fiilis, ettei oo tehnyt mieli kirjoittaa tänne. Tai siis, en oo vaan ollut yhtään tyytyväinen kuviin enkä tekstiin. Pää lyö joka kerta tyhjää, kun pitäisi alkaa kirjoittaa jotain, joten suljen suosiolla koko bloggerin ja jätän homman myöhemmäksi. Tätä tahtia saan matkapostaukset ulos varmaan jouluna.. Haluaisin jakaa paljon enemmän ajatuksia ja kirjoittaa - aloitetaan siis jonkinlaisella pään tyhjennyksellä, ajatuksilla, jotka mun mielessä pyörii tälläkin hetkellä.

IMG_1153 IMG_1037

Koko kesä on mennyt mulla jotenkin täysin ohi, jos nyt edes viimeistä paria kuukautta voi kesäksi kutsua ainakaan säiden perusteella. Kun pääsykokeet oli ohi, aloitin oman "kesälomani" - sisäänpääsy tuntui niin mahdottomalta, että tiesin jo valmiiksi olevani samassa pisteessä kuin vuosi sitten. Töitä, urheilua ja satunnaista menemistä vuoden loppuun asti. Kun tulokset tuli, harmistuin ja petyin pahemman kerran sisäänpääsyn jäädessä lopulta niin lähelle. Taas yksi samanlainen vuosi edessä. Tuntuu etten ole osannut nauttia kesästä niinkuin kuuluisi. Ehkä tulevaisuus ja eteenpäin pääsemättömyys ahdistaa vaan niin paljon, että kyseinen verbi kuuluu suustani jo varmaan useiten. Vaikea varmaan arvata, ahdistaako huomisen aikainen herätys ja työpäivä..

IMG_1149 IMG_1587

Kesäni ei eronnut juurikaan siitä normaalista arjesta, jota elin viime syksynä. Kaksi viikkoa Ranskassa tosin tuntui kesältä - se oli ensinnäkin ihana aloitus kesälle, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna ne viimeiset lämpimät illat siellä tuntui olevan myös surullisen ihana lopetus sille. Vaikka kyllähän nautin kesästä vielä matkankin jälkeen. Ruisrock, päivät Helsingissä ja eräs ihana ilta Turussa viime viikolla. Olen syönyt paljon mansikoita ja vadelmia, tehnyt kyllästymiseen saakka pavlovaa, käynyt ihanissa kahviloissa ja ravintoloissa sekä viettänyt aikaa rakkaan koiranpennun kanssa. Olen välillä myös urheillut, nähnyt kavereita sekä ollut perheen kanssa, mutta edelleen haikailen kesäisten extempore uintireissujen ja pyöräretkien perään. Miksen ole sitten toteuttanut niitä? En osaa sanoa. Vielähän ne onnistuisi.

Eräänä aamuna töihin mennessä ilmassa tuoksui jo syksy. Se oli sellainen raikas, syksyinen tuoksu, jota rakastan. Rakastan syksyä. Rakastan sitä tunnetta, mikä mulla syksyllä on. Silloin kaikki on jotenkin erityisen hyvin, vaikka ei olisikaan. Rakastan villapaitoja, kynttilöiden tuomaa tunnelmaa, villasukkia ja vesisateen ropinaa nukkumaanmennessä, kaikkia syksyn kauniita värejä ruskan aikaan ja sitä tietynlaista olotilaa, lupaa olla vilttiin kietoutuneena katselemassa elokuvia ja sarjoja. Niinpä aloin jo salaa toivoa syksyn ja viileämpien kelien tuloa, vaikka mittari näytti jo samana päivänä yli kahtakymmentä astetta. Lupasin nauttia niistä vielä niin kauan kuin ne kestää, sillä ensi kesään on pitkä aika.

IMG_1156 IMG_1046

Viime viikolla kävimme katsomassa poikaystäväni asuntoa ja illemmalla nautin siskon kanssa elokuisen kesäisestä illasta Aurajoen rannassa - ensin kävimme Tintåssa syömässä ja iltaa mentiin istumaan vielä aina yhtä tunnelmalliseen Tiirikkalaan. Tänä aamuna päätin tehdä aamiaiseksi amerikkalaisia pannukakkuja ja syödä ne pikkuveljen sekä poikaystävän kanssa terassilla kuumassa auringonpaisteessa vadelmien kera. Ai että mä nautin ja aion nauttia vielä lisää. Viettäkää ihana elokuu!

IMG_1184

4 kommenttia

 1. Oletko miettinyt ulkomaiden lääkiksiä, esim Ruotsia tai Viroa? :-)

  Syksy on ihanaa aikaa, vaikka kesä onkin mun lemppari. Rakastan ruskaa ja sitä fiilistä joka kaikkialla on syksyisin. Villapaidat, nahkatakki, kaulahuivit ja villasukat pääsee taas arkikäyttöön tummanpunaisesta huulipunasta puhumattakaan. Aaaaah. Ai että nyt mäkin aloin odottaa syksyä ihan kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon mä sen verran, että tulin siihen tulokseen ettei musta olis lähtee moneks vuodeks opiskelee toiseen maahan toisella kielellä.. Ihailen niitä ketkä uskaltaa ja lähtee! Luin sillon sen sun tekstin, jossa kerroit päässeesi Viroon lääkikseen ja ai että mä tulin onnelliseksi sun puolesta! Tosi mahtava juttu - onnea ♥

   Kesä, kunnon kesä, on kyllä ihana. Mutta syksy on musta vaan jotenkin niin tunnelmallinen, että se vie voiton ainakin tällaisen kylmemmän kesän jälkeen. Aaai että. Pitäis vaan löytää jostain aito nahkatakki ja kivoja neuleita, niin olisin enemmän kuin valmis syksyyn!

   Poista
  2. Kiitos paljon! ♥♥ Se on kyllä iso muutos ja ihan kamalaa hyvästellä rakkaat ihmiset, mutta onneksi muuton ei tarvitse tarkoittaa minkään loppua. Ikävä tulee olemaan kova ja olen jo nyt itkeskellyt ihan kiitettävästi, ja varmasti itken vielä paljon näiden parin viikon aikana. Mutta opiskeluvuodet tulee menemään pelottavan nopeasti ja odotan innolla mitä kaikkea elämä siellä tuo tullessaan!

   Olet aivan oikeessa, ja tunnelman lisäämiseksi voi poltella kynttilöitä ja alkaa ripustella jouluvaloja jo syys-lokakuussa! :-D

   Poista
  3. Onhan se, mut se tulee olemaan varmasti yks sun elämäs parhaista päätöksistä! :-) Niin ne menee, voi miten haluaisin itekin jo päästä opiskelemaan!! Niin jännää.

   Haha no niinpä! ;-D mut onhan se silti aika masentavaa, et kesä alkaa olla kohta takanapäin. Siis noi keltaset lehdet vihreiden joukossa ja sillai.. Nyyh :-(

   Poista

© Ida-Emilian. Design by FCD.