Koko kahden viikon aikana tuli todettua, että ruoka Ranskassa on aivan älyttömän hyvää. Kaikkea löytyy ja oli ihanaa syödä muutakin kuin pizzaa ja pastaa, joita on tottunut syömään yleensä ulkomailla, varsinkin Italiassa. Ennen matkaa etsittiin blogeista sekä TripAdvisorista ravintolasuosituksia ja päädyttiinkin käymään ainakin muutamassa sieltä bongaamassamme paikassa. Yhdestä jäi suosituksista huolimatta vähän paha maku suuhun, mutta yleisesti ottaen kaikista viikon aikana Nizzassa käymistämme ruokapaikoista sai hyvää ruokaa. Muutamia paikkoja jäi myöskin vielä käymättä, jotka oltiin merkattu ylös ja joissa olisi ollut kiva käydä. Tehtiin myös asunnolla jonkin verran ruokaa sekä haettiin välillä illaksi pizzat läheisestä pizzeriasta, joten päivän aikana tuli käytyä yleensä vain kerran ravintolassa syömässä. Pari ruokapaikkaa, jotka sijaitsivat itseasiassa samalla kadulla ja ihan vierekkäin, jäi kuitenkin parhaiten mieleen ja niistä tuli otettua enemmänkin kuvia. Peruspizzoja en edes kuvannut - se oli yleisesti hyvää kaikkialla, missä me sitä syötiin.

IMG_9250 IMG_9235 IMG_9213 IMG_9242 IMG_9231 IMG_9246

EMILIE'S COOKIES - Tämän pienen kahvilan löysin yhdestä blogista ja googlettelujen jälkeen ihastuin jo paikan yleisilmeiseen niin paljon, että tänne oli päästävä. Itseasiassa kyseinen kahvila sijaitsee kahdessakin paikassa Nizzassa - sekä vanhassakaupungissa että uuden kaupungin puolella lähellä ostoskatua, Rue Albertilla. Itse halusin ehdottomasti tähän pienempään ja suloiseen versioon, joka sijaitsee syrjemmässä ja jonne tuskin eksyy sattumalta, jos ei sitten kävele kyseisillä kulmilla muuten vaan. Tämän kanssa kävi vaan sellainen aika hassu juttu, että ensimmäisellä yrityksellä kävimme siskoni kanssa sisällä, muttemme jääneet sinne suunnitelman mukaan syömään, sillä paikan muutamat pöydät olivat niin täynnä, ettei sinne olisi millään mahtunut. Päädyttiinkin sitten melko vieressä olevaan hampparipaikkaan, joka osoittautui ihan huippuhyväksi ja josta kerron enemmän alempana. Yhtenä toisena päivänä ruokapaikkaa etsiessä päädyttiin äitin ja siskon kanssa tänne, tällä kertaa sopivan tyhjältä näyttävään kahvilaan. Valitsimme kaikki listalta bagelit, joita emme olleet koskaan edes maistaneet. "Ateriaan" kuului lisäksi valitsema juoma sekä iso muffinsi tai keksi. Kaikki oli niin hyvää, palvelu ystävällistä ja paikka itsessään sitäkin ihanampi.

IMG_9144 IMG_9138 IMG_9136 IMG_9142

BIG FERNAND - Tähän päädyttiin ihan sattumalta, mutta onneks päädyttiin! Tiskillä valittiin listalta hampurilainen ja joko pieni tai iso ateria. Jotain viisi henkilöä siinä oli hauskat lätsät päässä. Yksi otti tilauksen vastaan, toinen paistoi pihvejä ja loput teki ranskalaisia sekä kokosi aterian tarjottimelle, jonka sai heti mukaan pöytään. Me tultiin paikalle vähän tyhmään aikaan, kun ei tajuttu katsoa ollenkaan kelloa eikä ravintolan aukioloaikoja. (Suunnilleen kaikki ruokapaikat oli Nizzassa auki noin kello kahdestatoista kahteen/kolmeen sekä aukesivat taas joskus kuuden/seitsemän aikaan.) Me sitten tajuttiin, että taidettiin tulla vähän myöhään, kun tyypit alkoivat jo siivoamaan ja porukka hälveni, mutta eipä se haitannut. Saatiin syödä ateriamme ihan rauhassa. Hampparit oli ihanan erilaisia ja herkullisia. Itsetehdyt ranskalaiset myöskin hyviä. Juomaksi olisi saanut valita myös paikan omia limppareita, muttei tajuttu asiaa tarpeeksi ajoissa.. Höhlä, ne olis ollut kuulemma tosi hyviä!

Lähetä kommentti

© down below the surface. Design by FCD.