Tultiin kotiin Ranskasta jo yli viikko sitten, mutta muiden kiireiden keskellä en oo päässyt päivittelemään blogia niin kuin olisin halunnut. Yleensä oon kuvien kimpussa samantien, mutta tällä kertaa ehdin muokata niitä vain silloin tällöin parikymmentä kerrallaan. Vihdoin sain kuitenkin sen urakan päätökseen ja pääsen jakamaan niitä tännekin sekä kertomaan enemmän reissusta! Joten eiköhän aloiteta ensimmäisen kokonaisen päivän kuvilla Nizzasta..

IMG_8622 IMG_8706 IMG_8628 IMG_8630

Meidän lento lähti vasta päivällä, joten saatiin kerrankin nukkua yö kunnolla ennen lentokentälle lähtöä. Saavuttiin Nizzaan illemmalla, tultiin asunnolle taksilla ja käytiin vielä läheisessä kaupassa ostamassa ruokatarvikkeita illalle sekä aamulle. Meidän ensimmäisen viikon asunto sijaitsi siis muutaman kilometrin päästä Nizzan vanhasta kaupungista, Mont Boronissa, ihan niemen kärjessä. Kuljettiin matka keskustaan bussilla vain pariin kertaan, muuten käveltiin se aina edestakaisin maisemia ihastellen.

IMG_8634 IMG_8639 IMG_8644 IMG_8645 IMG_8646 IMG_8648

Ensimmäisenä päivänä nukuttiin melko pitkään (mikä ei tosin jäänyt ainoaksi kerraksi) ja lähdettiin vasta keskipäivän aikoihin kävelemään kohti vanhaakaupunkia. Matkan varrella oleva Nizzan satama tuli nähtyä viikon aikana useampaankin kertaan, sillä se piti kiertää jo lopulta vähän liiankin tutuksi tulleen reitin kautta. Satamasta pääsi suoraan isoa katua pitkin vanhankaupungin yläpäähän, Place Garibaldille, josta me lähdettiin suunnistamaan alaspäin sisälle vanhaankaupunkiin lounaspaikan löytämisen toivossa. Päädyttiinkin pizzeriaan nimeltä Bar du Coin, josta saatiin oikein maistuvat pizzat.

IMG_8659 IMG_8657 IMG_8673 IMG_8963 IMG_8675 IMG_8676 IMG_8677 IMG_8680 IMG_8682

Syönnin jälkeen aloitettiin päämäärätön haahuilu pitkin kapeita kujia. Välillä istahdettiin Place du Palais de Justice aukion suihkulähteelle lepuuttamaan jalkoja ja seuraamaan ympäröivää elämää. Suurin osa meidän päivistä olikin melko suunnittelemattomia - käveltiin sinne tänne ja vain oltiin, nautittiin ja rentouduttiin. Kesä ei olisi voinut olla enempää läsnä. Vanhassakaupungissa kiertely oli muutenkin ainakin mun ihan lempparipuuhaa! Se oli täynnä värikkäitä ja vanhoja taloja sekä parvekkeita kukkineen. Niin ihana paikka, joka muistutti paljon Italiaa.

IMG_8687 IMG_8695 IMG_8701

Ensimmäisen päivän aikana käytiin myös kävelemässä Promenade des Anglaisilla sekä ihastelemassa Place Massenan suihkulähteitä ja itse aukiota. Mä tykkäsin jollain tapaa tästäkin paikasta, vaikka vanhankaupungin tunnelma hävisikin aukiolle saavuttua täysin. Place Massenalta lähti myöskin pitkä ostoskatu, jolla käytiin parina päivänä kävelemässä ja tekemässä muutamia ostoksia.

IMG_9157

Nizza oli kyllä varsin monipuolinen paikka, ja jo pelkän ensimmäisen päivän aikana siitä jäi hyvä fiilis. Lämpöä, ruokapaikkoja sekä näkemistä riitti. Vähän jo kaipaan sitä jatkuvaa hellettä, josta ei ole täällä kotimaassa edes tietoakaan viikonloppuisen lämpöaallon jälkeen. Onneksi päivät menee niin pitkälle töissä käyden, koiranpennun kanssa touhuten ja nyt vielä pikkuveljen rippijuhlia valmistellen, että eipä tolla säällä oo niin paljon merkitystä. Tältä erää sanon heipat ja palataan lomakuvien kanssa taas sitten kun kerkiän - niitä kyllä riittää vielä monelle viileälle sadepäivälle!

14 kommenttia

 1. Vitsi että on ihanaa katella näitä kuvia, tulee niin lämpöinen filis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano ♥ oottelen jo, millasia kuvia sulta tulee!! Hophop

   Poista
 2. Amazing! I visited Nizza two years ago and still love it!

  Have a nice time,
  Alena
  lookslikeperfect.net

  VastaaPoista
 3. Millä kameralla ja objektiivilla oot ottanu nämä kuvat? Olen lähdössä lomamatkalle ja tämä sun objektiivi olisi ihan täydellinen matkaa ajatellen :) Niin ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on canonin 700d ja 10-22mm :-) suurin osa kuvista tuli kyllä otettua nimenomaan tällä laajiksella - se on jotenkin niin paljon käytännöllisempi kuin 50mm.. Se on kyllä varsinkin matkakuviin ihan ehdoton! Ja kiitoksia :-)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Etenkin toi vika on upee! :)

  VastaaPoista

© Ida-Emilian. Design by FCD.