Varautukaa kuvapaljouteen - nyt on nimittäin tulossa kaikki loput kuvat ensimmäiseltä viikolta, joka vietettiin Nizzassa. En osannut järjestellä näitä mitenkään fiksusti moneen osaan, joten toivottavasti tykkäätte pitkistä matkapostauksista! Näiden lisäksi on tosin vielä tulossa pari ruokapaikkavinkkiä..

IMG_8841 IMG_8799 IMG_8845

Toinen kokonainen lomapäivä me aloitettiin siskon kanssa kuvailulla meidän kämpän lähellä. Kun kaikki muutkin oli valmiita, lähdettiin kävelemään kohti keskustaa tällä kertaa päämääränä kiivetä Colline du Château -kukkulalle, joka sijaitsee vanhankaupungin ja sataman välissä. 

IMG_8860 IMG_8861

Ennen näköalatasanteelle kipuamista käveltiin Cours Saleyan läpi sekä etsittiin paikka, josta saataisiin mukaan jotain evästä. Napattiin kaupasta mukaan juomista ja leipomosta täytettyjä patonkeja, joilla sai mahan sopivasti täyteen.

IMG_8899 IMG_8870 IMG_8928 IMG_8888

Ylhäällä ihasteltiin maisemia, katseltiin merta sekä vanhankaupungin kattoja ja istuttiin puiden suojassa syömässä eväitä. Kaivoin yhdessä vaiheessa kuulokkeet repusta ja kuuntelin muutamia sen hetken lempparibiisejä puhelimesta samalla nojaten kaiteeseen, jonka takaa avautui koko Nizzan kaupunki sekä meri - olo oli niin epätodellinen ja samalla onnellinen.

IMG_8943 IMG_9347 IMG_8965 IMG_8995 IMG_8974

Jatkettiin kukkulalla käynnin jälkeen vanhankaupungin kiertelyä sekä syötiin yhdet herkulliset gelatot, joita ei tullut syötyä kuin pari kertaa koko reissun aikana. Toisin oli Italiassa, kun saatettiin syödä niitä päivän aikana kaksikin kertaa. Lisäksi testattiin kyllä yhtenä päivänä Fenocchiota, jonka yli sadasta mausta oli vähän vaikeuksia tehdä valintaa. Lopulta päädyin päärynään, joka oli aluksi vähän hassun makuinen, mutta tykkäsin kuitenkin sen raikkaudesta ja aidosta mausta.

IMG_8979 IMG_9330 IMG_8988 IMG_8997

Place Rossetti -aukiolla pyörittiin myös aina välillä. Yhtenä iltana käytiin sen vieressä sijaitsevassa ravintolassa syömässä, kerran maisteltiin niitä Fenocchion jäätelöitä ja shoppailupäivän päätteeksi syötiin siskon kanssa samaisessa paikassa myöskin nutella crepet.

IMG_9017 IMG_9026

Nizzan rannalla tuli oleskeltua harmillisen vähän, vaikka kaunis ja pitkä ranta onkin kyseessä. Kivikko ei kuitenkaan houkutellut uimaan, eikä meistä kukaan ole varsinainen auringonpalvoja, joten istuskeltiin rannalla vain yhtenä iltana kuuntelemassa musiikkia ja aaltojen kohinaa, kun Nizzan kadut täyttyi ihmispaljoudesta festivaalien takia. Artistit oli täysin tuntemattomia lukuunottamatta illan päättäneitä Zara Larssonia sekä Conchita Wurstia.

IMG_9027 IMG_9032 IMG_9028 IMG_9091 IMG_9030 IMG_9033 IMG_9121 IMG_9035 IMG_9286 IMG_9291IMG_9047

Mentiin parina päivänä bussilla asunnolta keskustaan ja jäätiin Place Garibaldille, josta pääsi suoraan Nizzan keskuspuistoon, Promenade de Pailloniin. Kyseessä on ihana viheralue, joka erottaa uuden ja vanhan kaupungin ja jolla sijaitsee myös Place Massena suihkulähteineen, mistä on sen sijaan helppo suunnistaa ostoskadulle.

IMG_9312 IMG_9177 IMG_9190 IMG_9180
IMG_9175 IMG_9200

Meidän asunto sijaitsi siis tosiaan ihan niemenkärjessä Mont Boronilla ja asunnon parvekkeelta olikin ihana merinäköala ilman autojen ääniä. Alue oli muutenkin rauhallinen, keskustaan ei ollut mikään mahdoton matka kävellä, mutta bussillakin pääsi ja iso ruokakauppa sekä pizzeria sijaitsi muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Asuntoa valitessa kriteerinä oli muun muassa merinäköala, mutta Promenade des Anglaisin vilkkaan autotien varrella olevat asunnot eivät houkutelleet, joten päädyttiin vähän kauemmas ja oltiin kyllä tosi tyytyväisiä valintaan. Asunnon läheltä lähti kivikkoinen polku ihan meren viertä pitkin, joka käveltiin yhtenä päivänä. Se päättyi pieneen uimapaikkaan, josta ylös katsomalla näki toinen toistaan upeampia asuntoja. Vitsit, mitkä maisemat joillakin on asua.

10 kommenttia

 1. Ihania kuvia!! Toi laajis saa kaiken näyttää niin herkulliselta haha, mäki haluuun :-D

  kiialexandra.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Sulla on kyllä niin huikaisevan upeita kuvia, että oon hiukka kateellinen! Saanko udella millä kuvaat/muokkaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! ♥ kamerana mulla on canonin 700d ja objektiiveina 10-22mm sekä 50mm f1.4, kuvat taas muokkaan lightroomilla :-)

   Poista
  2. Pitää varmaan itsekin kohta harkita sen Lightroomin ostamista. :D

   Poista
  3. Kannatan kyllä! Huhhu miten kuvanmuokkaus muuttu nopeemmaks ja helpommaks sen myötä! Ainiin kuvaan myöskin raw-kuvia niin sekin vaikuttaa tosi paljon.

   Poista
 3. Siis vau mitä kuvia, tosi ihanan värisiä ja jotenki tosiaan niin herkullisen näkösiä kuvia munki mielestä! Onko nää kuvattu sillä 10-22mm? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos! :-) joo suurin osa kuvista on sillä kuvattuja, jotkut 50millisellä otettuja!

   Poista
 4. Voi miten ihania kuvia!! En malta enää odottaa sitä omaa Nizzan matkaa ;D Jotenkin ihana huomata kans, että kuvaat ihan samalla paketilla, kuin mitä olin ite ajatellut ottaa tuonne mukaan (tosin kamerana vanha 600d)! Ajattelin etten täyskennoista jaksais tuonne raahata kun esim toi laajishan ei mun uuteen 6d:hen sovi :( Hyvä siis tietää että niillä pärjää Nizzassa noin hyvin! Todella upeita kuvia :) Muutenkin rakastuin tähän blogiin ihan täysin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooiii kiitti paljon!! :-) Joo laajis on kyllä ihan pakollinen matkakuviin - siihen saa vangittua niin paljon, mut kuitenkin niihin tulee omanlaisensa tunnelma! Ja voi miten ihana kuulla ♥ Toivottavasti sulle tulee ihana matka!

   Poista

© down below the surface. Design by FCD.