Onneksi unet ei ole totta, vaikka joskus niin toivonkin. Todellisuudessa on opittava elämään, siitä on opittava nauttimaan ja sitä on osattava rakastaa. Ei ole muuta. Enää en jaksa toivoa lottovoittoa, vaikka rakennankin omia suuria unelmia vielä pienen maailmani ympärille. Voin vain toivoa, että ne toteutuvat vielä joskus. Asiat ei kuitenkaan tapahdu itsestään. Kyllähän kaikki tietää, että unelmien eteen täytyy tehdä töitä, ei niitä toteuteta ostamalla euron tai parin lottokuponkia. Nykyään osaan olla realistisempi ja toivoa aina vähän vähemmän. En tarkoita, että olisin luopunut suurimmista unelmistani, jotka ovat kuvitelmia tulevaisuudesta pääni sisällä. Olen vain ymmärtänyt, etten tarvitse sitä kaikkea ollakseni onnellinen. Ja se riittää.

Elämästä nauttiminen sellaisenaan on ehkä paras lahja, mitä ihminen voi itselleen antaa. Elämä on niitä pieniä onnen hetkiä pilvisten päivien joukossa, jos vain antaa niille mahdollisuuden tapahtua. Jos sulkee silmät, voi kuvitella itsensä jonnekin muualle, mutta todellisuutta ei voi paeta. Se on aina läsnä. Eikä elämä ole koskaan mielekästä, ellei ole tyytyväinen siihen mitä on. Unelmista ei tule kuitenkaan koskaan luopua - elämässä on oltava tavoiteltavia asioita, toiveita tulevasta ja haasteita. Ne pitää elossa ja auttaa jaksamaan silloinkin, kun on vaikeaa. Unelmien toteuttaminen tuntuu suurelta asialta, mutta se voi olla ihan pientäkin. Se voi olla kolmeviikkoisen koiranpennun sylissä pitäminen ja koiran hankkiminen tai omia suurimpia unelmiani - maailman eri kolkkien näkeminen. Kun tällaisia asioita tapahtuu pienessä ajassa, tuntee olevansa etuoikeutettu ja erityisen onnellinen, vaikka toiselle ne eivät merkkaisikaan yhtään mitään. Kun maanantaina lentokone laskeutuu turvallisesti Nizzaan, aion nauttia kaikesta ja joka sekunti. Aion olla onnellinen, vaikka olen sitä nytkin.

Palataan lomakuvien kanssa sitten, kun olen takaisin Suomessa. Pientä taukoa siis luvassa, mutta kuvia ja kuulumisia voitte seurata instagramista nimimerkillä idaemilian !!

IMG_8564 IMG_8457 IMG_8550 IMG_8581 IMG_8606

6 kommenttia

 1. Tosi hyvä teksti, ja täyttä asiaa! Ihanaa lomaa sulle♥ :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon!! ♥ lomasta tulee toivottavasti ihana :>

   Poista
 2. Millä asetuksilla kuvaat tuolla sun laajakuva objektiivilla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu tietysti kuvausolosuhteista, mut aina suurimmalla aukolla (f/3.5) ja sit säädän muut arvot itse sen mukaan onko pimeetä vai valoisaa :-) Ei oo siis mitään tiettyjä asetuksia, joilla kuvaan!

   Poista
  2. Aivan, kiitos! No sitten on kysyttävä vielä että millä ohjelmalla muokkaat ja mikä kameran runko sulla on käytössä? :)

   Poista
  3. Muokkaan Lightroomilla ja kamerana canonin 700d! :-)

   Poista

© Ida-Emilian. Design by FCD.