Muistan vieläkin ne kesät, kun oltiin kavereiden kanssa menossa aamusta iltaan. Saatettiin syödä päivän aikana useatkin jäätelöt, pyöräiltiin pitkin kyliä ja hypittiin pelloilla kuvailemassa. Lähdettiin hetken mielijohteesta uimaan vielä iltamyöhään, koska oli lämmin ja se oli mahdollista. Joka päivä oli vapaa ja huvipuistossa käytiin parikin kertaa kesässä. Parhaat muistot on kieltämättä aina kesältä. Kaikki ne urheilukentällä vietetyt päivät, monien kilometrien pyöräilyt ystävän kanssa, päämäärättömät seikkailut, uintireissut, ulkomaanmatkat, huolettomat kesäillat ja kaikki muu mikä tapahtuu näiden välissä. Kesällä on kieltämättä aika ihanaa. Yöttömät yöt ja ympärillä Suomen kaunis luonto - mutta niin pienen osan vuodesta, että vaikkei kesä ole vielä edes alkanut, kauhistuttaa että muutaman kuukauden päästä jäljellä on enää vain muistot, joista kesä 2015 muistetaan.

IMG_9977 IMG_0140-001

Tuntuu, että viime kesän lämpimistä päivistä on jo ikuisuus. Pitkä, kylmä ja pimeä aika on onneksi jo aika hyvin selätetty ja viime viikkojen suurin onni onkin ollut valoisat illat ja aamut. Musta on varmaan pikkuhiljaa kuoriutumassa oikea aamuihminen, sillä rakastan nyt varsinkin näin keväällä herätä aikaisin aurinkoiseen aamuun. Toivottavasti sama jatkuu myös kesällä, sillä en haluaisi tuhlata päivääkään turhaan nukkumiseen, vaikka kieltämättä joskus tarvitsee jaksaakseen myös vähän pidempiä yöunia, kun kesällä tulee helposti kuitenkin valvottua vähän myöhempäänkin. Että mä odotan niitä valoisia kesäiltoja. Auringonlaskuja, iltauinteja ja kesäherkkuja.

IMG_0972

Viime kesä erosi aikaisemmista melko paljon, sillä olin ensimmäistä kertaa kesätöissä sekä vietin pari viikkoa yksin kotona muiden nauttiessa lämpimistä päivistä Italiassa. Ilman kesätöitä moni asia olisi kuitenkin varmasti jäänyt tämän vuoden aikana saamatta ja tekemättä, sillä se mahdollisti töiden jatkamisen vielä syksylläkin, kun mitään muuta suunnitelmaa ei ollut. Tänä keväänä ei ole myöskään tarvinnut stressata kesätöiden hakemisesta, vaan kesällä odottaa jälleen tuttu työpaikka heti pääsykokeiden jälkeen. Töiden lisäksi kesään mahtuu aina onneksi kaikkea muutakin ja tulevana kesänä onkin luvassa ainakin pari viikkoa Ranskan Rivieralla, pikkuveljen rippijuhlat ja mahdollisesti uuteen perheenjäseneen tutustumista. Jänniä aikoja siis!

IMG_1414 IMG_0082

Edellä mainittujen lisäksi kesälle ei ole vielä mitään tarkkoja päivämääriä tai tapahtumia tiedossa, vaan tulen menemään varmaan vähän päivä kerrallaan ja töiden mukaan. Suoraan sanottuna en ole kyllä edes ehtinyt miettimään kesää vielä mitenkään kauheasti, vaikka välillä pyörittelenkin mielessä erilaisia asukokonaisuuksia Nizzan reissua ajatellen, haaveilen Ruisrockiin pääsemisestä ja suunnittelen mahdollista minireissua Tallinnaan tai ihan vaan toiseen kaupunkiin täällä kotimaan sisällä. Yleensä ajaudun suunnittelemaan vähän liikaa tekemistä kesälle, eikä puoletkaan niistä usein toteudu. Tulevana kesänä haluan kuitenkin pääasiassa vain nauttia, ottaa rennosti ja pitää hauskaa työnteon ohella. Toivon, että saisin mahdollisuuden viettää paljon aikaa rakkaiden kanssa ja kerryttää lisää ihania muistoja. Lisäksi haluaisin mm.

käydä huvipuistossa, sillä viime kerrasta on jo pari vuotta aikaa
istuskella Jokirannassa ja nauttia kesäisestä säästä
viettää koko päivän Ruissalossa vaikka piknikin merkeissä
kulkea pyörällä mahdollisimman paljon paikasta toiseen
käydä Turussa kaikissa ihanissa kahviloissa ja ravintoloissa, joissa ei ole vielä tullut käytyä (mm. Tiirikkala, Gaggui-kahvila, Tintå..)
viettää lämpimän kesäpäivän Naantalissa (kuten joka kesä..)
käydä nauttimassa Helsingin vilinästä
viettää kesäiltoja vilttiin kääriytyneenä hyvässä seurassa, hyvän ruuan parissa
syödä paljon jäätelöä, pavlovaa ja mansikoita
lukea ainakin yhden kirjan
lenkkeillä sekä valokuvata paljon

Millaisia suunnitelmia teillä on kesälle? :)

IMG_7534-2 IMG_7226

8 kommenttia

 1. Ihana postaus! Oon itse myös tosi kova suunnittelemaan juttuja, varsinkin kesäksi. :-D Katsoo sitten, mikä toteutuu ja mikä ei, parasta on kuitenkin lämmin sää, ajanvietto läheisten kanssa ja rento fiilis. :-)

  therewillbesunshine-emilia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :-) no sepä se, ehkä on parempi olla vaan suunnittelematta kauheasti ettei tarvi pettyä, heh :-D mut kyllä kesät on jokatapauksessa ihania, kunhan olis vaan lämmin sää!

   Poista
 2. Oi miten ihana postaus ja huippuja kuvia! Tuli ikävä kesää, onneks tässä ei oo enää pitkä aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos! :> no niinpä, mä kaipaan kesää tällä hetkellä jotenkin tosi kovin..ja ehkä tulevalla matkalla on myös jotain osuutta asiaan, etten malttais enää odottaa kesää :-D

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa sun suunnitelmat! :-) itekki suunnittelen hirveesti kaikenlaista mut aika moni asia valitettavasti jää tekemättä:-D pittä koittaa skarpata tänä kesänä! Ja ihania kuvia muuten, en kestä tätä kesäikävää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittavan moni asia jää tosiaan aina tekemättä :-( mut jotenkin on kuitenkin kiva suunnitella kesälle juttuja ja toteuttaa niitä sitten mahdollisuuksien mukaan :-) työntekohan se rajottaa tosi paljon, mut pakkopa sitä on rahaakin tienata, että sitten voi toteutella niitä juttuja :-D toivotaan tälle kesälle parasta!! Kiitos kovasti :>

   Poista
 4. Ihana postaus! Kuvat on tosi kauniita ja osasit kirjoittaessa ihanasti vangita sen kesän tunnelman :). Rupesin odottamaan kesää entistä enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiitoksia! :> ihanaa kesänodotusta sinne - toivottavasti saataisiin näin alkuun nauttia kivoista kevätsäistä!

   Poista

© Ida-Emilian. Design by FCD.