IMG_62411
Jo muutama päivä ennen lähtöä matkalaukut oli nostettu eteisen lattialle. Ne täyttyivät pikkuhiljaa ja lähtöä edeltävänä iltana osa oli jo kokonaan suljettu, valmiina matkaan. Ehkä juurikin niitä ihanimpia hetkiä matkustamisessa, suunnittelu ja pakkaaminen. Mutta tällä kertaa omani puuttui muiden laukkujen joukosta. En lähtisi mukaan.

Heräsin edellisyönä kolmen aikoihin kuin olisin itsekin halunnut nousta sängystä ylös, vaihtaa yövaatteet matkustuskamppeisiin, syödä puuroa keskellä yötä ja tarkistaa että kaikki tarvittava kamerasta bikineihin ja latausjohtoihin on varmasti mukana. Mutta tällä kertaa vain yritin jatkaa nukkumista, käännyin lähemmäs poikakaveriani ja kuuntelin sanoja, joita kuulin alakerrasta kunnes ovi sulkeutui ja koko talo vaipui hiljaisuuteen ja mieltä painavaan tyhjyyteen. Jatkoin katkonaista untani.

On vaikeaa sanoin kuvailla sitä ikävää, jota tunnen tällä hetkellä. Ensimmäinen kesä moneen vuoteen, kun en vietä siitä osaa ulkomailla Italiassa. Kun juhannukseksi piti keksiä jotakin tekemistä, vaikken edes välitä koko juhlasta. Ensimmäinen kesä, joka ei tunnu kesältä eikä kesälomalta. Ulkona sataa päivästä toiseen, yöt on liian kylmiä vietettäviksi ulkona ja menot on suunniteltava töiden mukaan. Ilman töitä olisin luultavasti hetki sitten saapunut tuttuihin ja rakkaisiin maisemiin, joissa yhdet rakkaimmistani viettää seuraavat päivät lomaa ilman minua ja siskoani. Ajatuksenani olikin saada rahaa, jotta pääsen omalle matkalle. Jonnekin lämpimään.

En vain yhtään tiedä mihin haluan. Mutta sen tiedän, että haluan irtautua kaikista velvollisuuksista ja kuvata uusia maisemia ja kauniita rakennuksia. En vain halua maata aurinkotuolissa merenrannalla tai uima-altaan reunalla. Haluan vain elää elämää hetken jossain muualla, toisen, aurinkoisemman taivaan alla. Tuntuu vain vaikealta löytää sopivaa paikkaa siihen, kun sydämessä on jo yksi niin rakas paikka, mikä täyttää kaikki toiveeni.

Pientä matkustustuskaa lievittämään päätettiin poikakaverin kanssa lähteä käymään päivän vierailulla Tallinnassa kuun vaihteessa. Eihän se nyt aja mitään asiaa, mutta ainakin maisemat vaihtuu ympärillä ja ehkä palkkarahoille löytyy jotain muutakin käyttöä. Toivottavasti edes aurinko paistaisi sinä päivänä ja asteetkin voisi mielellään olla parikymmentä astetta korkemmat kuin viime reissulla. Ja olen mä nauttinut olemattomasta kesästä myös muutenkin. Viikonloppuna juhlittiin kaverin synttäreitä, pelattiin pelejä, tanssittiin baarissa ja päädyin nukkumaan vasta samaan aikaan auringonnousun kanssa. Oli kivaa, todella kivaa. Ja se tuntui kesältä, se kun kaikki tuntui hetken huolettomalta ja kun tulin kotiin eikä ollut lainkaan pimeää. Vain ihana kesäyö ja hölmistynyt hymy kasvoillani.
IMG_62141 IMG_62101 IMG_62121 IMG_61901
// kuvat siskon kameran kätköistä vuodelta 2013 Italiasta.

6 kommenttia

  1. Ompa harmi, että et tällä kertaa päässy mukaan :( Mutta sulla on varmasti edessä vielä monen monta matkaa ja seikkailua <3 Tykkään hirveästi sinun kirjoitustyylistä, osaat vaan kertoa kaikesta niin kauniisti ja osuvasti!

    VastaaPoista
  2. Tosi aidosti kirjoitat ja kauniit kuvia olet napsinut :3

    ❤: Lotta / My Happybubble

    VastaaPoista

© Ida-Emilian. Design by FCD.